KRKOVIČKA PRO VÍTANOU NÁVŠTĚVU
Veruš1
Potřebujeme: 2 kg krkovice bez kosti vcelku Na marinádu: 2 lžíce citrónové šťávy 4 lžíce bílého vína 3 lžíce hořčice 1 lžíce medu 2 lžíce oleje 1,5 lžičky soli
Na náplň: 10 plátků uzeného - 2 mm silné 10 plátků sýra - 2 mm silné 150 g syrových žampionů - 2 mm silné
Na pomazání: 2 lžíce oleje
Postup přípravy: Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme v lednici alespoň 24 hodin. Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra, plátky žampionů. Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby po dobu pečení nevytekla šťáva. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme nejméně 2 hodiny - posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.
Zdroj neznám, recept mi dorazil mailem.
Náhledy fotografií ze složky KRKOVIČKA PRO VÍTANOU NÁVŠTĚVU