Cibulová polévka se ztraceným vejcem
13. 9. 2009
Terka007
3 cibule
olej
250 ml bílého vína
500 ml zeleninového vývaru
bílý mletý pepř
sůl
100g tvrdého sýra
pažitka
na ztracená vejce
4 vejce
50ml octa
500ml vody
sůl
Oloupat cibuli, nakrájet na kolečka, osmahnout na rozpáleném oleji, zakrýt pokličkou a 15 minut dusit, až byla cibule hnědá. Zalít vínem, vývarem, osolit, opepřit a vařit doměkka. Polévku podáváme se ztraceným vejcem, posypanou strouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou.
Ztracená vejce
Svařili jsme vodu, ocet, sůl. Do vroucí tekutiny jsme postupně rozklepávali syrová vejce a vařili je asi 4 minuty.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář